Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Gewokte pijlinktvis ‘Asian style’ met noedels en limoen

Gewokte pijlinktvis ‘Asian style’ met noedels en limoen

21 januari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


Gewokte pijlinktvis 'Asian style' met zwarte rijstnoedels en limoen

Vorige week was ik op een perslunch van het Nederlands Visbureau over pijlinktvis. Want wat blijkt: dat is tegenwoordig een lokaal product! Door de klimaatverandering zwemmen pijlinktvissen nu veelvuldig in de Noordzee. Niet helemaal een fijne oorzaak natuurlijk, maar wat is dat is -en waarom zouden we er dan geen gebruik van maken? Na afloop van de leerzame lunch kreeg ik twee pijlinktvissen mee naar huis om mee te experimenteren. Met de eerste maakte ik gewokte pijlinktvis met zwarte rijstnoedels, rode peper, knoflook en gember. Pijlinktvis asian style dus! Het was echt super lekker en – je verwacht het niet – hartstikke makkelijk om te maken. Mijn tweede creatie zet ik snel online, want die was ook zóóó yum!

Ik daag je uit

Ik moet eerlijk bekennen dat dit de eerste keer was dat ik met pijlinktvis heb gewerkt. Ik was er eerder geloof ik een beetje bang voor. Gewoon een gebrek aan kennis over hoe je zo’n ding schoonmaakt en bereidt denk ik… Mijn visboer heeft ze me een tijdje geleden zelfs een keertje geprobeerd aan te prijzen, maar tevergeefs. Ik liep uiteindelijk toch met een gewoon stukje zalm de deur uit. Daarna vond ik mezelf een lafaard, dat weet ik nog heel goed! Ik nam me voor om wat meer te experimenteren en sindsdien doe ik dat ook. Maar van pijlinktvis was het nog niet gekomen… Nu gelukkig wel en ik kan je vertellen, het was apesimpel. Ik daag je uit om deze gewokte pijlinktvis ook een keer te proberen!

Gewokte pijlinktvis 'Asian style' met zwarte rijstnoedels en limoen - Anniepannie

Pijlinktvis schoonmaken

Volgens mij verkopen ze bij de meeste visboeren gewoon schoongemaakte pijlinktvissen. Van die kant en klare ‘tubes’ of ‘zakken’ die je dan vervolgens zelf in ringen kunt snijden of kunt vullen. Maar mocht je thuiskomen met een hele pijlinktvis, schroom niet. Dit kun jij! Zo maak je een pijlinktvis schoon: trek (voorzichtig!) de kop met de tentakels en ingewanden uit de inktvis. Je moet dit echt met aandacht doen, zodat je alles in één keer mee trekt. Snijd de tentakels net onder de ogen van de kop af. De kop en ingewanden gooi je weg. Verwijder de harde, doorzichtige rugpen uit de inktviszak. Trek vervolgens voorzichtig het paarse vel van de inktviszak, samen met de ‘vleugels’. Deze kun je eventueel ook met een mes wegsnijden. Spoel de inktviszak en de tentakels goed af en dep droog met keukenpapier.

Joehoeee, ready to cook! Maak je als eerste deze Asian style gewokte pijlinktvis? Ga je geen spijt van krijgen…

Gewokte pijlinktvis met noedels, gember, knoflook en rode peper - Anniepannie

Gewokte inktvis op Aziatische wijze - Anniepannie

Gewokte pijlinktvis ‘Asian style’ met noedels, gember en limoen

Deze gewokte pijlinktvis met zwarte rijstnoedels, rode peper, knoflook en gember is onwijs lekker! En – je verwacht het niet – het is super simpel om te maken!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten minuten
Bereidingstijd10 minuten minuten
Totale tijd25 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 pijlinktvis
  • 1 teentje knoflook in dunne plakjes
  • ½ rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • ½ rode paprika in reepjes
  • klein stukje gember ongeveer 1 bij 2 cm, in dunne reepjes
  • 2 bosuitjes in reepjes (groene en witte ringetjes apart houden)
  • 100 gram zwarte rijstnoedels mihoen kan ook
  • 1 el vissaus
  • ½ el sojasaus
  • 1 limoen gehalveerd
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Maak de pijlinktvis schoon (hoe je dat doet, lees je hierboven) en snijd het lijf in reepjes. Snijd de tentakels van elkaar los.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de knoflookplakjes totdat ze lichtbruin en crispy zijn. Haal ze er snel uit voordat ze te donker worden, want dan worden ze bitter. Laat de knoflookplakjes uitlekken op wat keukenpapier.
  • Doe de gehakte rode peper en reepjes gember in de wok. Bak kort (op hoog vuur) totdat de geuren vrijkomen. Doe dan meteen de reepjes rode paprika en de witte bosuiringetjes erbij. Wok deze een paar seconden mee. Voeg dan de reepjes inktvis en de tentakels toe en wok alles nog ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
  • Zet het vuur laag en voeg de vissaus, sojasaus en een flinke kneep limoensap toe aan de pan. Roer om en voeg de noedels toe. Schep alles goed door elkaar en verdeel de noedels en goodies over twee bordjes. Garneer met de groene bosuiringetjes en de knapperige plakjes knoflook.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer recepten met inktvis?

Gegrilde inktvissalade uit Jamie kookt Italië

Gewokte inktvis op Aziatische wijze - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om zelf gewokte pijlinktvis te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Voorgerechten Tags: aziatisch, bosui, gember, inktvis, knoflook, limoen, noedels, noordzeevis, pijlinktvis, rode peper, sojasaus, Thais, vietnamees, vis, vissaus, wokken, zwarte rijst, zwarte rijstnoedels

« Aardappelpuree met spinazie, munt en blanke rozijnen
Dessert met kweeperen, hangop en speculaaskruim »

Reacties

  1. veerle zegt

    5 mei 2022 om 12:39

    5 sterren
    Gemakkelijk en snel te bereiden en het was heerlijk !!

    Beantwoorden
5 from 1 vote

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok